Χρώμα ρουμπινί με πορφυρές ανταύγειες. Πυκνό άρωμα κόκκινων και μαύρων φρούτων, μπαχαρικών, σοκολάτας και βανίλιας. Πλούσιο και γευστικό στόμα με ώριμες τανίνες και ζωηρή οξύτητα.
Ψύξη των σταφυλιών στους 8°C, απορραγισμός και προζυμωτική εκχύλιση για 3 έως 4 ημέρες (ανάλογα την ποικιλία) στους 10°C. Ακολουθεί αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία (18-23°C), παρουσία των στεμφύλων για 12 έως 15 ημέρες σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Μερική μηλογαλακτική ζύμωση και ωρίμανση για οχτώ μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.