Podere Le Ripi
Η ιστορία του Podere Le Ripi Societe είναι ενδιαφέρουσα, έξυπνη & συλλογική. Όλα ξεκίνησαν από ένα φωτογράφο τοπίων, τον Francesco Illy, ο οποίος γνώρισε τον τόπο που έμελλε να στήσει το οινοποιείο του όταν αυτός ήταν ακόμα βοσκότοπος. 600 στρέματα παρθένου τοπίου. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά! Αργότερα, όταν ένας Βουργουνδός αμπελουργός του είπε ότι οι αμπελώνες του θα χρειαστούν 35 χρόνια για να παράγουν αξιόλογα κρασιά, καθώς οι ρίζες τους δεν έφταναν ακόμα σε βάθος, αυτό τον έκανε να σκεφτεί ανάποδα & καινοτόμα: ανάγκασε τα φυτά του να περάσουν από διαφορετικά γεωλογικά στρώματα σε μικρότερο χρόνο, ώστε να φτάσουν βαθύτερα με τις ρίζες τους στο έδαφος, ώστε να επιβιώσουν. Τα κρασιά του, προέρχονται κυρίως από μεμονωμένους ιδιόκτητους αμπελώνες, καλλιεργούνται βιοδυναμικά και σε ελεγχόμενη ποσότητα.