Valpolicella Ripasso DOC Superiore

Έντονες νότες από κεράσια, βατόμουρα, φραγκοστάφυλα, τα οποία ακολουθούνται από νότες γλυκόριζας και υπαινιγμούς που μοιάζουν με φρυγανισμένο ψωμί.

Ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 25-26°C. Μέχρι τον Φεβρουάριο τοποθετείται σε δεξαμενές από ατσάλι και στη συνέχεια αφήνεται στις αποξηραμένες φλούδες του Amarone όπου ζυμώνει πάλι, ενισχύοντας τη δομή και τα αρώματα του κρασιού, σύμφωνα με την παραδοσιακή "μέθοδο Ripasso". Ύστερα μεταφέρεται σε βαρέλια όπου μένει για μερικούς μήνες πριν από την εμφιάλωση. Ωριμάζει στη φιάλη για 2-3 μήνες.

Χαρακτηριστικά

  • Corvina, Rondinella, Corvinone, Negrara
  • Ερυθρός Ξηρός
  • 13,50%
  • 750ml
  • 2020

Προέλευση

ΠΕΡΙΟΧΗ

Valpolicella, Ιταλία

ΠΡΟΣΘΕΤΑ

Ναι

Ωρίμανση

ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΣΕ ΒΑΡΕΛΙ

Ωρίμανση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια (70% βαρέλια 225 λίτρων και 30% σε βαρέλια των 500 λίτρων) για 24 μήνες.

Συνδυάζεται με

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΦΑΓΗΤΟΥ

Εξαιρετικό με αλμυρά πιάτα, κρέας όπως ψητό αρνί,ψητά κρέατα και καρυκευμένο τυρί

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ

18 – 20 ºC

Λοιπά Χαρακτηριστικά

ΠΩΜΑ

Φυσικός Φελλός

Newsletter

Λάβετε ενημέρωση για τα κρασιά μας.

Παρακαλώ συμπληρώστε ένα έγκυρο email

Copyright © 2024 spyrouwines.gr Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.
Κατασκευή Ιστοσελίδων Design Solutions

Επιβεβαίωση ηλικίας


Πρέπει να είστε τουλάχιστον 18 ετών για να εισέλθετε.