Le Colombare Recioto di Soave Classico DOCG

Χρυσαφί χρώμα. Απαλά και ντελικάτα αρώματα ώριμων φρούτων όπως κυδωνιού και αποξηραμένου βερίκοκου. Γεμάτο στο στόμα με γλυκύτητα που εξισορροπείται από την οξύτητα και ατελείωτη επίγευση. Ένας υψηλού επιπέδου επιδόρπιος οίνος που πίνεται σκέτος μετά το γεύμα, με λευκά γλυκά όπως τάρτες φρούτων αλλά και με έντονα στη γεύση μπλε τυριά.

Τα σταφύλια μεταφέρονται με τα χέρια στο αποξηραντήριο, όπου τοποθετούνται σε ψάθες από μπαμπού για να αποξηραθούν με φυσικό τρόπο για περίπου 5 μήνες, από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα τέλη Φεβρουαρίου.
Αυτό το απόλυτα φυσικό περιβάλλον επιτρέπει στα σταφύλια να αφυδατωθούν και να συμπυκνωθούν και επιτρέπει επίσης την ανάπτυξη του βοτρύτη ή της ευγενούς σήψης. Το κρασί δεν παράγεται κατά τη διάρκεια εσοδειών που χαρακτηρίζονται από δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Το κρασί ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια 2.500 λίτρων για περίπου δύο χρόνια και στη συνέχεια ακολουθεί 6 μήνες παλαίωσης σε φιάλες πριν από την κυκλοφορία του.

Χαρακτηριστικά

  • 100% Garganega
  • Επιδόρπιος Οίνος
  • 13,00%
  • 500ml
  • 2016

Προέλευση

ΠΕΡΙΟΧΗ

Ιταλία

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Recioto di Soave DOCG

ΕΔΑΦΟΣ

Ηφαιστειογενή εδάφη, πλούσια σε βασάλτη

ΥΨΟΜΕΤΡΟ

300μ.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

Οργανική

ΠΡΟΣΘΕΤΑ

Ναι

Ωρίμανση

ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΣΕ ΒΑΡΕΛΙ

Το κρασί ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια 2.500 λίτρων για περίπου δύο χρόνια και στη συνέχεια ακολουθεί 6 μήνες παλαίωσης σε φιάλες πριν από την κυκλοφορία του.

Συνδυάζεται με

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΦΑΓΗΤΟΥ

Είναι ένα θαυμάσιο επιδόρπιο κρασί που συνδυάζεται υπέροχα με πιάτα με βάση το αμύγδαλο, με λιτά γλυκά, τάρτες φρούτων, αποξηραμένα φρούτα και πλούσια μπλε τυριά. Παραδοσιακά προτείνεται με το ιταλικό παραδοσιακό Pandoro di Verona.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ

12 – 14 °C

Λοιπά Χαρακτηριστικά

ΠΩΜΑ

Φυσικός Φελλός

Newsletter

Λάβετε ενημέρωση για τα κρασιά μας.

Παρακαλώ συμπληρώστε ένα έγκυρο email

Copyright © 2024 spyrouwines.gr Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.
Κατασκευή Ιστοσελίδων Design Solutions

Επιβεβαίωση ηλικίας


Πρέπει να είστε τουλάχιστον 18 ετών για να εισέλθετε.