Chianti Classico DOCG Tenuta La Gabbiola BIO

Ρουμπινί χρώμα, με γεμάτο σώμα. Έντονο και επίμονο άρωμα, με νότες φρούτων, λουλουδιών και μπαχαρικών. Ζουμερή, φρουτώδης γεύση, με μαλακές τανίνες.

Συγκομίζεται με το χέρι, συνήθως τον Σεπτέμβριο. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε χαλύβδινες δεξαμενές στους 28-30 °C και διαρκεί περίπου 20 ημέρες. Το νεαρό κρασί μεταφέρεται σε δρύινα βαρέλια όπου παραμένει για τουλάχιστον 12 μήνες.

Χαρακτηριστικά

  • Sangiovese, Syrah
  • Ερυθρός Ξηρός
  • 15,00%
  • 750ml
  • 2015, 2012

Προέλευση

ΠΕΡΙΟΧΗ

Τοσκάνη, Ιταλία

ΕΔΑΦΟΣ

Αργιλώδες

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

Βιολογική

ΠΡΟΣΘΕΤΑ

Ναι

Ωρίμανση

ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΣΕ ΒΑΡΕΛΙ

20 μήνες σε δρύινα βαρέλια των 250 λίτρων

Συνδυάζεται με

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΦΑΓΗΤΟΥ

Αυτό το Chianti ταιριάζει με όλα τα πιάτα, από τα ορεκτικά (πατέ, αλλαντικά και τυριά) μέχρι τα πρώτα πιάτα με νόστιμες σάλτσες και, φυσικά, με τα δεύτερα πιάτα με κόκκινο ή λευκό κρέας.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ

14 – 16 °C

Λοιπά Χαρακτηριστικά

ΠΩΜΑ

Φυσικός Φελλός

Newsletter

Λάβετε ενημέρωση για τα κρασιά μας.

Παρακαλώ συμπληρώστε ένα έγκυρο email

Copyright © 2024 spyrouwines.gr Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.
Κατασκευή Ιστοσελίδων Design Solutions

Επιβεβαίωση ηλικίας


Πρέπει να είστε τουλάχιστον 18 ετών για να εισέλθετε.