Χρώμα λαμπερό ρουμπινί. Άρωμα, έντονο και επίμονο με νότες μπαχαρικών, αλλά και φρουτώδες με νότες λουλουδιών και γρασιδιού. Γεύση ζεστή, απαλή, λεία, φρουτώδης, με κομψές τανίνες και υπαινιγμούς καπνιστού ζαμπόν στην επίγευση.
Τα σταφύλια παραμένουν στο φυτό μέχρι να είναι ελαφρώς υπερώριμα, κατόπιν τα ατομικά σταφύλια συλλέγονται και ζυμώνται. Η διαδικασία ζύμωσης διαρκεί περίπου 25 ημέρες. Το Sangiovese μεταφέρεται σε βαρέλια δρυός των 25lt όπου παραμένει για 18 μήνες.