Το 2012, ο Richard Kershaw MW, ίδρυσε το Richard Kershaw Wines με σκοπό να δημιουργήσει πρότυπα κρασιών από επιλεγμένους κλώνους, κατάλληλα για την εκάστοτε τοποθεσία, καλλιεργούμενα σε ψυχρό κλίμα, προερχόμενα από ευγενή σταφύλια, τα οποία παράγουν κρασιά παγκόσμιας κλάσης. Η πιο δροσερή αμπελουργική περιοχή της Νότιας Αφρικής, η κοιλάδα Elgin, είναι ιδανική καθώς επωφελείται από το μεγαλύτερο υψόμετρο, τη γειτνίαση με τον ωκεανό με εναλλαγή νεφοκάλυψης, τις υψηλές ψυχρές μάζες και ένα ημερήσιο εύρος, επιτρέποντας στα σταφύλια Chardonnay, Syrah και πιο πρόσφατα το Pinot Noir, να αποδώσουν την ταυτότητα του terroir του τόπου.
-
Συγκρατημένο, με έντονο το ορυκτό στοιχείο, κομψό με μία λέξη, με φρουτώδεις νότες,νότες βρώμης & όμορφη πολυπλοκότητα λόγω της παραμονής του στη δρυ.
Τα σταφύλια μαζεύονται με το χέρι τα πρώτα πρωινά του φθινοπώρου, τοποθετούνται μέσα σε μικρά καφάσια και μεταφέρονται απευθείας ολόκληρα τα τσαμπιά σε πρέσα, με μέγιστο τα 0,6 bar ή μέχρι να συγκεντρωθούν 615 λίτρα χυμό ανά τόνο. Η βαρύτητα του χυμού ρέει απευθείας στο βαρέλι (δεν χρησιμοποιούνται καθόλου αντλίες) χωρίς να κατακαθίσει. Ο μη διαυγασμένος χυμός υποβάλεται σε αυθόρμητη ζύμωση μέχρι να ζυμωθούν όλα τα σάκχαρα. Το κρασί μένει στο βαρέλι για 4 μήνες πριν από τη θείωση και άλλους 7 μήνες μετά την θείωση, πριν εμφιαλωθεί.
-
Βαρέλια: Επιλέχθηκε ένας μικρός αριθμός βαρελιών, όλα από Βουργουνδία, μόνο από γαλλική δρυ. Σημαντικό είναι ότι κάθε κλώνος και τύπος εδάφους μικρο-οινοποιήθηκε σαν ξεχωριστή παρτίδα. Σε κάθε παρτίδα χρησιμοποιήθηκε ένας αλγόριθμος που έστησαν ώστε να κρατάνε δεδομένα σχετικά με το ποια βαρέλια αποδίδουν καλύτερα και πόσα καινούρια και πόσα μεταχειρισμένα βαρέλια χρησιμοποιούνται. Συνολικά, ο μέσος όρος το 2018 ήταν 39,4% νέα δρύινα βαρέλια. 82,2% των 228 λίτρων και 17,8% των 500 λίτρων.