Deconstructed: Κάθε ένα κρασί από τη σειρά Deconstructed έχει επιλεχθεί για συγκεκριμένο αμπελώνα στο Elgin, από συγκεκριμένο κλώνο. Σκοπός του Kershaw είναι να αποδείξει ότι το Elgin μπορεί να "υιοθετήσει" πλήρως αυτά τα ευγενή σταφύλια αλλά και να αναδείξει τα συγκεκριμένα "terroirs" που αντικατοπτρίζουν τις ενδοπεριφερειακές ιδιαιτερότητες στο Elgin. Περισσότερα θα μαθαίνουμε ενώ οι μελέτες του συνεχίζονται..
-
Ο κλώνος 9c προέρχεται από ένα μόνο αγροτεμάχιο στο δυτικό τμήμα του Elgin, το Lake District, ο οποίος όταν φυτεύεται σε κρύες περιοχές, παράγει κρασιά που είναι αρκετά αρωματικά, ισορροπημένα και με αλμύρα στα χαρακτηριστικά τους. Έχουν μέτσιο σώμα και διακρίνονται για την κομψότητα τους, τις φίνες τανίνες και την καθαρότητα του φρούτου, με τις γεύσεις να αναδεικνύουν περισσότερο λευκό πιπέρι, βιολέτα, λεβάντα, δαμάσκηνο και ιώδιο. Φρεσκάδα, ζωηρή οξύτητα που δίνει υπόβαθρο στο κρασί. Τα εδάφη Cartref, ένα μείγμα αποσαθρωμένου γρανίτη, βότσαλου και χαλαζία, προσθέτουν κομψότητα και ενισχύουν την ένταση των φρούτων..
Τρύγος με το χέρι, μεταφορά του καθαρού φρούτου σε ανοιχτούς οινοποιητές. Τα σταφύλια υποβάλλονται σε διαβροχή 3 ημερών πριν ξεκινήσει η αυθόρμητη ζύμωση. Τα σταφύλια παραμένουν με τις φλούδες για 24 ημέρες. Το κρασί ρέει στο βαρέλι με τη βοήθεια της βαρύτητας εκείνο το διάστημα, γίνεται μηλογαλακτική ζύμωση, ελαφρά θείωση και 17μηνη ωρίμανση. Εμφιαλώνεται χωρίς κάποια περαιτέρω παρέμβαση.
-
Βαρέλια: Επιλέχθηκε ένας μικρός αριθμός βαρελιών, όλα από Βουργουνδία, μόνο από γαλλική δρυ. Σημαντικό είναι ότι κάθε κλώνος και τύπος εδάφους μικρο-οινοποιήθηκε σαν ξεχωριστή παρτίδα. Σε κάθε παρτίδα χρησιμοποιήθηκε ένας αλγόριθμος που έστησαν ώστε να κρατάνε δεδομένα σχετικά με το ποια βαρέλια αποδίδουν καλύτερα και πόσα καινούρια και πόσα μεταχειρισμένα βαρέλια χρησιμοποιούνται. Συνολικά, ο μέσος όρος το 2018 ήταν 50% νέα δρύινα βαρέλια και 100% των 228 λίτρων.