Ο αμπελώνας La Rocca διαθέτει ασβεστολιθικό και αργιλώδες έδαφος και βρίσκεται στις πλαγιές του Monte Rocchetta σε υψόμετρο 200-300 μέτρων, κάτω από το μεσαιωνικό κάστρο που δεσπόζει πάνω από την πόλη του Soave. Καλλιεργείται με πιστοποιημένα βιολογικές πρακτικές και διαθέτει ένα ιδιαίτερο μεσοκλίμα που αντανακλάται στον χαρακτήρα του κρασιού.
Η πρώτη ετικέτα La Rocca κυκλοφόρησε το 1978. Το κρασί αποτελείται από 100% Garganega που συλλέγεται χειρωνακτικά, συχνά σε δύο στάδια για βέλτιστη ωριμότητα των σταφυλιών, προς τα τέλη του Οκτωβρίου. Η ζύμωση γίνεται σε ξύλινες δεξαμενές των 2500 λίτων και στη συνέχεια το κρασί μεταφέρεται σε δρύινα βαρέλια 500-2000 λίτρων όπου παραμένει για 15 μήνες και στη συνέχεια για μερικούς μήνες στη φιάλη πριν τη διάθεση στην αγορά.
Η ιδιαιτερότητα του terroir αλλά και η διαδικασία παραγωγής, έχουν ως αποτέλεσμα ένα ιδιαίτερα πλούσιο, ισορροπημένο και πολύπλοκο κρασί με αρώματα ξηρών καρπών, τροπικών φρούτων και μπαχαρικών, εξαιρετικό συνδυασμό έντασης και ισορροπίας και μεγάλες δυνατότητες παλαίωσης.