Το χρώμα είναι ανοιχτό κόκκινο, διαφανές με καλή υφή. Η γεύση είναι έντονη και επίμονη με άνθη και φρούτα. Οι μαλακές τανίνες αφήνουν μια φρεσκάδα στον ουρανίσκο σας.
Η συγκομιδή γίνεται χειρονακτικά και συνήθως αρχίζει γύρω στις 15 Σεπτεμβρίου. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε ατσάλινα δοχεία στους 28-30 και διαρκεί κατά μέσο όρο 15 ημέρες. Ωρίμανση σε δεξαμενές από σκυρόδερμα και μόνο μικρό ποσοστό ωριμάζει σε βαρέλια των 25lt. H ωρίμανση συνεχίζει στη φλασκί για τουλάχιστον 2 μήνες μετά την εμφιάλωση.