Το 2012, ο Richard Kershaw MW, ίδρυσε τη Richard Kershaw Wines με σκοπό να δημιουργήσει πρότυπα κρασιών από επιλεγμένους κλώνους, κατάλληλα για την εκάστοτε τοποθεσία, καλλιεργούμενα σε ψυχρό κλίμα, προερχόμενα από ευγενή σταφύλια, τα οποία παράγουν κρασιά παγκόσμιας κλάσης. Η πιο δροσερή αμπελουργική περιοχή της Νότιας Αφρικής, η κοιλάδα Elgin, είναι ιδανική καθώς επωφελείται από το μεγαλύτερο υψόμετρο, τη γειτνίαση με τον ωκεανό με εναλλαγή νεφοκάλυψης, τις υψηλές ψυχρές μάζες και ένα ημερήσιο εύρος, επιτρέποντας στα σταφύλια Chardonnay, Syrah και πιο πρόσφατα το Pinot Noir, να αποδώσουν την ταυτότητα του terroir του τόπου.
-
Ελκυστικά ανθικά χαρακτηριστικά που τονίζονται από την καθαρότητα, την εστίαση και την φρεσκάδα που πλαισιώνεται από φίνες τανίνες σε πούδρα, οι οποίες όμως αμβλύνονται από μια ζουμερή υφή και αρώματα μαύρου κερασιού, ροδιού, ροδοπέταλου και βατόμουρου.
Τρύγος με το χέρι, μεταφορά του καθαρού φρούτου σε ανοιχτούς οινοποιητές. Τα σταφύλια υποβάλλονται σε διαβροχή 3 ημερών πριν ξεκινήσει η αυθόρμητη ζύμωση. 'Ηπια απολάσπωση όπου ο χυμός ρέει καθημερινά με τη βαρύτητα.Τα σταφύλια μένουν με τις φλούδες για 10 - 12 ημέρες. Στη συνέχεια απομακρύνονται από τις φλούδες τους, και το κρασί μεταφέρεται με τη βοήθεια της βαρύτητας στο βαρέλι όπου πραγματοποιείται η μηλογαλακτική ζύμωση, ακολουθούμενη από ελαφριά θείωση και παραμονή για 10 – 11 μήνες στο βαρέλι. Κατά την παραμονή αυτή, γίνεται δοκιμή από κάθε βαρέλι κάθε 6 εβδομάδες, όπου καταγράφονται αναλυτικά βαθμολογίες & σημειώσεις ώστε να κατανοήσουν καλύτερα στο μέλλον την επιλογή των κλώνων, του εδάφους και των βαρελιών. Ελαφρύ φιλτράρισμα πριν την εμφιάλωση, χωρίς κάποια περαιτέρω παρέμβαση.
-
Βαρέλια: Επιλέχθηκε ένας μικρός αριθμός βαρελιών, όλα από Βουργουνδία, μόνο από γαλλική δρυ. Σημαντικό είναι ότι κάθε κλώνος και τύπος εδάφους μικρο-οινοποιήθηκε σαν ξεχωριστή παρτίδα. Σε κάθε παρτίδα χρησιμοποιήθηκε ένας αλγόριθμος που έστησαν ώστε να κρατάνε δεδομένα σχετικά με το ποια βαρέλια αποδίδουν καλύτερα και πόσα καινούρια και πόσα μεταχειρισμένα βαρέλια χρησιμοποιούνται. Συνολικά, ο μέσος όρος το 2018 ήταν 20,6% νέα δρύινα βαρέλια, 73,8% των 228 λίτρων, 16,1% των 500 λίτρων και 10,1% δεξαμενές σε σχήμα αβγού.