Deconstructed Chardonnay: Κάθε ένα από τα 3 Deconstructed Chardonnay έχει επιλεχθεί από συγκεκριμένο αμπελώνα και συγκεκριμένο κλώνο. Σκοπός του Kershaw είναι να αποδείξει ότι το Elgin μπορεί να "υιοθετήσει" πλήρως αυτά τα ευγενή σταφύλια αλλά και να αναδείξει τα συγκεκριμένα "terroirs" που αντικατοπτρίζουν τις ενδοπεριφερειακές ιδιαιτερότητες στο Elgin. Περισσότερα θα μαθαίνουμε ενώ οι μελέτες του συνεχίζονται..
-
Προέρχεται από τους πρόποδες του βουνού Groenland στο βόρειο Elgin,και ο κλώνος CY548 προέρχεται από μοσχεύματα Corton-Charlemagne. O CY548 παράγει κρασιά που τα αρώματα τους μεταξύ ανθών λεμονιού, λευκών λουλουδιών, βρεγμένη γη και πέτρα. Στο σώμα είναι γεμάτα, με μεγάλη συγκέντρωση με νότες από λευκά πυρηνόκαρπα φρούτα, με ξηρή υφή και στιβαρότητα που τους δίνει εξαιρετικές δυνατότητες παλαίωσης. Το έδαφος Bokkeveld Shale προσθέτει δομή και συμπύκνωση στη γεύση.
Τα σταφύλια μαζεύονται με το χέρι νωρίς το πρωί, ολόκληρα τα τσαμπιά τοποθετούνται σε μικρά καφάσια, τα οποία μεταφέρονται κατευθείαν στην πρέσα με μέγιστο των 0,6 bar ή μέχρι να επιτευχθεί συγκέντρωση 615 λίτρων ανά τόνο.Ο χυμός ρέει κατευθείαν στο βαρέλι χωρίς την χρήση αντλιών, πριν την κατακάθιση του ιζήματος. Ξεκινάει αυθόρμητη ζύμωση. Το κρασί ξεκουράζεται στο βαρέλι για 4 μήνες πριν την θείωση και μετά άλλους 7 μήνες ωριμάζει στο βαρέλι πριν από την εμφιάλωση.
-
Βαρέλια: Επιλέχθηκε ένας μικρός αριθμός βαρελιών, όλα από Βουργουνδία, μόνο από γαλλική δρυ. Σημαντικό είναι ότι κάθε κλώνος και τύπος εδάφους μικρο-οινοποιήθηκε σαν ξεχωριστή παρτίδα. Σε κάθε παρτίδα χρησιμοποιήθηκε ένας αλγόριθμος που έστησαν ώστε να κρατάνε δεδομένα σχετικά με το ποια βαρέλια αποδίδουν καλύτερα και πόσα καινούρια και πόσα μεταχειρισμένα βαρέλια χρησιμοποιούνται. Συνολικά, ο μέσος όρος το 2018 ήταν 59,4% νέα δρύινα βαρέλια. 100% των 228 λίτρων.