Deconstructed Lake District Cartref CY96 Chardonnay

Deconstructed Chardonnay: Κάθε ένα από τα 3 Deconstructed Chardonnay έχει επιλεχθεί από συγκεκριμένο αμπελώνα και συγκεκριμένο κλώνο. Σκοπός του Kershaw είναι να αποδείξει ότι το Elgin μπορεί να "υιοθετήσει" πλήρως αυτά τα ευγενή σταφύλια αλλά και να αναδείξει τα συγκεκριμένα "terroirs" που αντικατοπτρίζουν τις ενδοπεριφερειακές ιδιαιτερότητες στο Elgin. Περισσότερα θα μαθαίνουμε ενώ οι μελέτες του συνεχίζονται..

-

Προέρχεται από το Lake District, δυτικά του Elgin. Ο κλώνος CY96 παράγει κρασιά αρωματικά, με νεύρο, κομψά, τραγανά, με ελαφρώς χαμηλότερο αλκοόλ, ισορροπημένα, με φρουτώδες αρωματικό προφίλ κυριώς από εσπεριδοειδή, ροδάκινου και με τον καιρό δίνοντας διακριτικές νότες ξηρών καρπών. Τα εδάφη Cartref, ένα μείγμα αποσυντεθειμένου γρανίτη, βοτσάλων και χαλαζία, προσδίδει λεπτότητα στο κρασί και αυξάνει την ένταση του καρπού.

Τα σταφύλια μαζεύονται με το χέρι νωρίς το πρωί, ολόκληρα τα τσαμπιά τοποθετούνται σε μικρά καφάσια, τα οποία μεταφέρονται κατευθείαν στην πρέσα με μέγιστο των 0,6 bar ή μέχρι να επιτευχθεί συγκέντρωση 615 λίτρων ανά τόνο.Ο χυμόςε ρέει κατευθείαν στο βαρέλι χωρίς την χρήση αντλιών, πριν την κατακάθιση του ιζήματος. Ξεκινάει αυθόρμητη ζύμωση. Το κρασί ξεκουράζεται στο βαρέλι για 4 μήνες πριν την θείωση και μετά άλλους 7 μήνες ωριμάζει στο βαρέλι πριν από την εμφιάλωση.

-

Βαρέλια: Επιλέχθηκε ένας μικρός αριθμός βαρελιών, όλα από Βουργουνδία, μόνο από γαλλική δρυ. Σημαντικό είναι ότι κάθε κλώνος και τύπος εδάφους μικρο-οινοποιήθηκε σαν ξεχωριστή παρτίδα. Σε κάθε παρτίδα χρησιμοποιήθηκε ένας αλγόριθμος που έστησαν ώστε να κρατάνε δεδομένα σχετικά με το ποια βαρέλια αποδίδουν καλύτερα και πόσα καινούρια και πόσα μεταχειρισμένα βαρέλια χρησιμοποιούνται. Συνολικά, ο μέσος όρος το 2018 ήταν 52,5% νέα δρύινα βαρέλια και 100% των 228 λίτρων.

Χαρακτηριστικά

  • 100% Chardonnay από τον Dijon κλώνο CY96
  • Λευκός Ξηρός
  • 13,69%
  • 750ml
  • 2018

Προέλευση

ΠΕΡΙΟΧΗ

Lake District, Elgin, Νότια Αφρική

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

Συμβατική

ΠΡΟΣΘΕΤΑ

Ναι

Ωρίμανση

ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΣΕ ΒΑΡΕΛΙ

Ναι

Συνδυάζεται με

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ

10 – 12 °C

Λοιπά Χαρακτηριστικά

ΠΩΜΑ

Φυσικός Φελλός

Newsletter

Λάβετε ενημέρωση για τα κρασιά μας.

Παρακαλώ συμπληρώστε ένα έγκυρο email

Copyright © 2024 spyrouwines.gr Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.
Κατασκευή Ιστοσελίδων Design Solutions

Επιβεβαίωση ηλικίας


Πρέπει να είστε τουλάχιστον 18 ετών για να εισέλθετε.