GPS Series: Ήταν το 2016, όταν ο Kershaw ανακάλυψε σε μια από τις βόλτες του έξω από το Elgin, ένα μικρό κομμάτι με Chardonnay, μεγαλωμένα σε ασβεστολιθικά εδάφη - με τον ασβεστόλιθο να είναι κάτι σπάνιο στο Western Cape - και πολύ σημαντικό ως γνωστόν για την ποικιλία Chardonnay. Έτσι, δεν έχασε ευκαιρία και δημιούργησε τη σειρά GPS series ως σημείο αναφοράς για τις δυνατότητες του τόπου αλλά και ένδειξη χαράς για την ανακάλυψη αυτή!
-
Συγκρατημένο, με έντονο το ορυκτό στοιχείο, φρέσκα φρούτα και σμιλευμένες άκρες οι οποίες εκφράζουν την επιρροή του ασβεστολιθικού εδάφους. Καθαρά, ζωηρά αρώματα ανθών λεμονιάς, υγρή κιμωλία, τρίμματα πέτρας. Διαπεραστική ένταση, οξύτητα με διακυμάνσεις, γεμάτο σώμα. Γεύσεις καθαρά φρουτώδεις, όπως φλούδα πορτοκαλιού, ροδάκινο, φλούδα γκρέιπφρουτ, αλλά και πλιγούρι βρώμης, και μπισκότα με ξινή γέμιση όπως λεμόνι, με μακρά επίγευση.
Τα σταφύλια μαζεύονται με το χέρι νωρίς το πρωί, ολόκληρα τα τσαμπιά τοποθετούνται σε μικρά καφάσια, τα οποία μεταφέρονται κατευθείαν στην πρέσα με μέγιστο των 0,6 bar ή μέχρι να επιτευχθεί συγκέντρωση 615 λίτρων ανά τόνο.Ο χυμός ρέει κατευθείαν στο βαρέλι χωρίς την χρήση αντλιών, πριν την κατακάθιση του ιζήματος. Ξεκινάει αυθόρμητη ζύμωση. Το κρασί ξεκουράζεται στο βαρέλι για 4 μήνες πριν την θείωση και μετά άλλους 7 μήνες ωριμάζει στο βαρέλι πριν από την εμφιάλωση.
-
Bαρέλια: Επιλέχθηκε ένας μικρός αριθμός βαρελιών, όλα από Βουργουνδία, μόνο από γαλλική δρυ. Σημαντικό είναι ότι κάθε κλώνος και τύπος εδάφους μικρο-οινοποιήθηκε σαν ξεχωριστή παρτίδα. Σε κάθε παρτίδα χρησιμοποιήθηκε ένας αλγόριθμος που έστησαν ώστε να κρατάνε δεδομένα σχετικά με το ποια βαρέλια αποδίδουν καλύτερα και πόσα καινούρια και πόσα μεταχειρισμένα βαρέλια χρησιμοποιούνται. Συνολικά, ο μέσος όρος το 2018 ήταν 100% νέα δρύινα βαρέλια και 43,% και 100% των 228 λίτρων.