Σκούρο ρουμπινί χρώμα. Σύνθετη μύτη με αρώματα κερασιού, βατόμουρου, φράουλας και κόκκινων δαμάσκηνων. Γλυκές και πικάντικες νότες δρυός με φόντο μαύρης σοκολάτας. Μέτριο σώμα, με κόκκινα κεράσια και δαμάσκηνα στο στόμα. Απόλυτα ισορροπημένο, με μεταξένιες τανίνες και έντονη επίγευση γλυκιάς και πικάντικης δρυός.
Τα σταφύλια συλλέγονται με το χέρι στις αρχές Φεβρουαρίου, με την ωριμότητα να μετράται στους 25°Brix. Κάθε τσαμπί προ-ψύχεται πριν από την αφαίρεση των στελεχών από τα σταφύλια και τη διαλογή των σταφυλιών. Ο καρπός ζυμώνεται ως έχει, γεγονός που εξυπηρετεί τη σταδιακή εξαγωγή τανινών και χρώματος καθώς και τη μακροζωία του κρασιού- ο καρπός διατηρείται σε χαμηλές θερμοκρασίες για 4 ημέρες πριν από το εμβολιασμό. Η ζύμωση διαρκεί 13 ημέρες στους 20-25ºC σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Το κρασί συμπιέζεται/ανακυκλώνεται στην ανοιχτή δεξαμενή για 5 ημέρες, στη συνέχεια πραγματοποιείται μηλογαλακτική ζύμωση στη δεξαμενή και μόνο το 10% μεταφέρεται σε βαρέλια για 5 μήνες. Η ανάμειξη γίνεται λίγο πριν από την εμφιάλωση.