Το Condado de Oriza Crianza παράγεται από Tempranillo (Tinta del País). Τα σταφύλια του επιλέγονται προσεκτικά από αμπέλια ηλικίας 20 ετών στο διάσημο χωριό Olmedillo de Roa στην επαρχία Burgos.
Λαμπερό ρουμπινί χρώμα με μπουκέτο από έντονα καβουρδισμένα μπαχάρια, κυρίως γαρύφαλλο και κανέλα, σε συνδυασμό με λεπτά αρώματα σοκολάτας και ώριμων σκούρων μούρων. Αυτά τα αρώματα παρουσιάζονται και στον ουρανίσκο. Το κρασί είναι ζουμερό και φρουτώδες με ώριμες, καλά ενσωματωμένες τανίνες, μέτριο σώμα και μακρά, βελούδινη, γλυκιά, πικάντικη επίγευση.
Τα σταφύλια διαλέγονται προσεκτικά για να εκχυλίσουν πριν από τη ζύμωση για δύο ημέρες. Η ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία (25-28 ºC) εγγυάται την επίτευξη των ποικιλιακών εκφράσεων. Στη συνέχεια, το κρασί παλαιώνει για 14 μήνες σε νέα αμερικανικά δρύινα βαρέλια πριν από την εμφιάλωση. Μετά την εμφιάλωση, ολοκληρώνει τη διαδικασία παλαίωσης στο κελάρι για άλλους 9 μήνες.