Ωχρό κεραμιδί χρώμα που κάνει εμφανή την παλαίωσή του. Χαρακτηριστικά αρώματα πάστας ντομάτας και ελιάς, αποξηραμένα δαμάσκηνα και μπαχάρια. Στόμα με όγκο και πληθωρικές τανίνες. Επιδέχεται παλαίωση.
Χειρωνακτικός τρύγος και άμεση μεταφορά στο οινοποιείο σε μικρά τελάρα. Αποραγισμός και μεταφορά σε ανοξείδωτους οινοποιητές όπου πραγματοποιείται εκχύλιση για χρονικό διάστημα 18-20 ημερών και αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 22ºC. Μηλογαλακτική ζύμωση πραγματοποιείται σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 225L όπου και το κρασί ωριμάζει για δεκατέσσερις μήνες.