Το Chambertin Grand Cru του οίκου Jean Bouchard προέρχεται από ένα τμήμα του Grand Cru αμπελώνα στο Chambertin με νότιο προσανατολισμό που βρίσκεται σε υψόμετρο 240-250 μέτρων. Η σύσταση του εδάφους είναι ποικιλόμορφη.
Ζύμωση σε ανοιχτές δεξαμενές με μακρά περίοδο εκχύλισης. Ωρίμανση σε δρύινα βαρέλια (50%-60% νέα) για 14 - 18 μήνες.
Λαμπερό ρουμπινί χρώμα. Στη μύτη κυριαρχούν τα κόκκινα φρούτα με νότες καπνού και γλυκών μπαχαρικών όπως γλυκόριζα και γλυκάνισος. Στόμα μεγάλης έντασης και πολυπλοκότητας με επίμονη επίγευση. Μεγάλες δυνατότητες παλαίωσης, άνω της δεκαετίας.