Το Altan d'Aussières είναι ένα κρασί το οποίο εκφράζει απόλυτα τις κλασικές ποικιλίες που καλλιεργούνται στο Corbières (Syrah, Grenache και Carignan). Τόσο η οινοποίηση όσο και η παλαίωση γίνονται με σκοπό να εκφραστούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε ποικιλίας αμπέλου. Το 40% των σταφυλιών οινοποιείται με ανθρακική διαβροχή ώστε να αναδειχθούν τα ιδιαίτερα αρωματικά χαρακτηριστικά του Carignan και του Syrah. Τα υπόλοιπα σταφύλια οινοποιούνται παραδοσιακά σε ανοξείδωτες και τσιμεντένιες δεξαμενές. Για να διατηρηθεί η καθαρή έκφραση του terroir, το κρασί παλαιώνει χωρίς χρήση βαρελιών ώστε να αποφευχθεί οποιοσδήποτε πρόσθετος παράγοντας κατά την οινοποίηση ο οποίος μπορεί να αλλοιώσει την καθαρή αυτή έκφραση. Το κρασί ωριμάζει 6 μήνες στη δεξαμενή και στη συνέχεια 8 - 10 μήνες στην φιάλη, όπου εκεί το κρασί ηρεμεί και αναδεικνύει τελικά τον χαρακτήρα του.
Όμορφη συγκέντρωση φρούτων και αρωμάτων, ένα γεμάτο ερυθρόκρασί που προσφέρει μια σύνθετη παλέτα γεύσεων μέσα από την ταυτότητα του terroir, με αρώματα αποξηραμένων βοτάνων (θυμάρι , φασκόμηλο, άρκευθο και δεντρολίβανο). Η ανθρακική διαβροχή δίνει στο κρασί μια κρεμώδη, βελούδινη και όμως σταθερή δομή, με μια αρωματική παλέτα από φρέσκα, πολύ ώριμα φρούτα (θρυμματισμένα μούρα, φράουλες).