Διαυγές και λαμπερό, ένα απαλό βερικοκί χρώμα με κερασί ανταύγειες. Σύνθετο στη μύτη με λουλουδάτες νότες (λευκά άνθη) σε συνδυασμό με μέλι ακακίας και φρυγανισμένο μπριός. Στον ουρανίσκο, το κρασί αναπτύσσει μια πλούσια αρωματική παλέτα καλοκαιρινών φρούτων (ροδάκινο, πεπόνι, κόκκινη και μαύρη σταφίδα) με αρώματα ξινής καραμέλας. Στρογγυλό και δυνατό, με εξαιρετική ισορροπία και γενναιόδωρη αίσθηση στο στόμα με νότες φρυγανισμένων αμυγδάλων και φουντουκιών και αναζωογονητική αίσθηση. Γεμάτο στο στόμα, έντονα γευστικό με υπαινιγμούς καραμέλας βουτύρου στο τελείωμα του.
Στο Château d’Aussières Rosé, αναδεικνύεται στο έπακρον το terroir του Corbieres. Η διαδικασία οινοποίησης ενσωματώνει όσο το δυνατόν λιγότερη παρέμβαση προκειμένου να εκφραστεί η εγγενής ποιότητα των σταφυλιών. Μετά τον τρύγο, τα σταφύλια μεταφέρονται αμέσως σε ψυγεία με σκοπό να διατηρηθεί η αρωματική τους φρεσκάδα, στη συνέχεια μεταφέρονται στο πιεστήριο όπου παραμένουν για μερικές ώρες ώστε να εξαχθεί το καλύτερο αρωματικό δυαμικό. Τα σταφύλια στη συνέχεια πιέζονται απαλά. Μόνο οι καλύτερες παρτίδες κρατήθηκαν για αυτό το premium ροζέ και συνολικά το 50% του αρχικού όγκου έπρεπε να απορριφθεί για τη σοδειά του 2020. Στη συνέχεια, ο μούστος διατηρείται για 10-15 ημέρες σε θερμοκρασία μεταξύ 37-41°C πριν από τη ζύμωση. Το 20% των κρασιών ζυμώνεται σε νέα δρύινα βαρέλια για να προσθέσει πολυπλοκότητα στο κρασί, ενώ το υπόλοιπο ζυμώνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Έπειτα το κρασί διατηρείται για 4 μήνες στις οινολάσπες του battonage πριν εμφιαλωθεί.