Βαθύ ρουμπινί χρώμα με ερυθρές ανταύγειες. Εκφραστική μύτη με αρώματα μαύρων φρούτων, καπνού και γλυκόριζας. Γεμάτο στόμα με βελούδινες τανίνες, φρουτώδη γεύση και μεγάλης διάρκειας επίγευση με νότες σοκολάτας.
Ταιριάζει με κόκκινα κρέατα με πλούσιες σάλτσες και ώριμα κίτρινα τυριά. Δυνατότητα παλαίωσης για 5 έως 10 χρόνια.
Χειρωνακτικός τρύγος. Ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 25ºC. Εκχύλιση στεμφύλων για τουλάχιστον 15 ημέρες και ωρίμαση για 18 μήνες σε δρύινα βαρέλια και 2 χρόνια στη φιάλη πριν την κυκλοφορία.