Βαθύ ρουμπινί χρώμα. Κρασί με χαρακτήρα, με μεθυστικό άρωμα, με μεγάλης έντασης αρώματα ώριμων μαύρων φρούτων, σταφίδας, καφέ και σοκολάτας. Πολύπλοκο, πληθωρικό, στρογγυλεμένο, ισορροπημένο, με επίμονη επίγευση, με δομή και μεγάλες δυνατότητες παλαίωσης.
Σταφύλια πιστοποιημένα βιολογικής καλλιέργειας που προέρχονται από την κοιλάδα Val Di Illasi των λόφων Cellore Di Illasi στη ζώνη της Valpolicella, από αμπελώνες με ασβεστολιθικά και αργιλώδη εδάφη. Το Amarone αντιπροσωπεύει την κορυφαία κατηγορία κρασιού της Valpolicella. Ένα μεγάλο κρασί που συνδυάζει μοναδικά τη δύναμη με την κομψότητα και την ισορροπία.
Τα σταφύλια συλλέγονται χειρωνακτικά το Σεπτέμβριο, τοποθετούνται σε δοχεία και αποξηραίνονται στον επιθυμητό βαθμό στη σκιά με τη βοήθεια ανεμιστήρων αν χρειαστεί. Ζύμωση στους 23 - 24ºC για 15 - 20 ημέρες με διαβροχή των στεμφύλων σε καθημερινή βάση. Ωρίμανση σε βαρέλια 225 & 500 λίτρων για 24 - 30 μήνες.