Ο αμπελώνας Calvarino, πιστοποιημένης βιολογικής καλλιέργειας, βρίσκεται στην καρδιά της ζώνης του Soave Classico σε υψόμετρο 200-300 μέτρων με ηφαιστειογενές έδαφος πλούσιο σε βασάλτη και είναι ο αρχαιότερος της οικογένειας Pieropan, αφού αγοράστηκε το 1901. Calavrino σημαίνει Μικρός Γολγοθάς, και αναφέρεται στις δυσκολίες στην κατεργασία της γης τα παλαιότερα χρόνια αλλά και στο δαιδαλώδες μονοπάτι που οδηγούσε προς την θάλασσα.
Η πρώτη ετικέτα με το όνομα Calvarino κυκλοφόρησε το 1971 και αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα του χαρακτήρα ενός αληθινού Soave Classico με ανθικά αρώματα καθώς και φρουτώδη εσπεριδοειδών και κερασιού. Ισορροπημένο και κομψό στο στόμα με πολύ μεγάλης διάρκειας επίγευση και εξαιρετικές δυνατότητες παλαίωσης.
Χειρωνακτικός τρύγος που γίνεται πολλές χρονιές σε δύο στάδια για βέλτιστη ωριμότητα των σταφυλιών, στα μέσα Σεπτέμβρη για το Trebbiano Di Soave (70%) και τον Οκτώβρη για τη Garganega (30%). Επιλογή των σταφυλιών και ζύμωση σε τσιμεντένιες δεξαμενές με γυάλινη επένδυση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 14-18ºC. Παραμονή με τις φίνες οινολάσπες για ένα χρόνο, εμφιάλωση και παραμονή για μερικούς μήνες στη φιάλη πριν τη διάθεση στην αγορά.