Εξαιρετικό ρουμπινί χρώμα. Αρώματα μαύρου κερασιού, μαρμελάδας βατόμουρου με νότες κακάο και καπνιστού ξύλου. Βελούδινο και ισορροπημένο στο στόμα. Κρασί με δυνατότητες να εξελιχθεί πολύ ευχάριστα κατά την παλαίωση.
Η περιοχή Cellore Di Illasi βρίσκεται στις πλαγιές του βουνού Garzon και καλλιεργείται με πιστοποιημένα βιολογικές πρακτικές. Η πρώτη κυκλοφορία του κρασιού Ruberpan (από τη λατινική λέξη Ruber που σημείνει ρουμπινί και την τελευταία συλλαβή του ονόματος Pieropan) έγινε το 2003.
Χειρωνακτικός τρύγος και ζύμωση στους 23ºC-24ºC. Εκχύλιση 12 ημερών και ωρίμανση σε μεγάλα δρύινα βαρέλια (500-2500 λίτρων) για 18-24 μήνες.