Ανοιχτό κόκκινο χρώμα με καλή υφή. Η μύτη είναι έντονη και επίμονη με μια πολύ ανθισμένη και φρουτώδη γεύση. Οι μαλακές τανίνες αφήνουν μια φρεσκάδα στον ουρανίσκο σας.
Η συγκομιδή γίνεται χειρονακτικά και αρχίζει συνήθως γύρω στις 15 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται γύρω στις 15 Οκτωβρίου. Η ζύμωση γίνεται σε ατσάλινα δοχεία 28-30 βαθμών και διαρκεί περίπου 15 ημέρες. Στη συνέχεια το 30% του κρασιού παλαιώνεται σε βαρέλια ενώ το υπόλοιπο 70% σε τσιμέντο. Αφού εμφιαλωθεί το κρασί, ωριμάζει για τουλάχιστον 2 μήνες στη φιάλη.