GPS Series: Σε μία από τις βόλτες του έξω από το Elgin, o Kershaw εντόπισε ένα πολύ μικρό κομάτι καλλιεργημένο με σταφύλια Syrah 20 ετών, στο Klein River το οποίο σήμερα αποτελεί το μικρότερο αμπελοοινικό κομμάτι της Νότιας Αφρικής. Με ένα ιδιαίτερο μεσοκλίμα, το κομμάτι αυτό παράγει κρασιά με σταθερή αναγνωρισιμότητα και βραβεία και γι' αυτό επιλέχθηκε από τον ίδιο ώστε με τη σειρά GPS να αναδείξει τις δυνατότητες του τόπου.
-
Έντονα αρώματα από μαύρο πιπέρι, ξύλο κανέλας και μαύρο κεράσι οδηγούν σε ένα χυμώδες & γεμάτο ουρανίσκο. Γεύση από κεράσι Morello μπερδεύεται με τη γλυκόριζα, ψημένα δαμάσκηνα και φύλλα δάφνης, που υποστηρίζονται από φίνες & ώριμες τανίνες.
Φθινοπωρινός τρύγος, μεταφορά του καθαρού φρούτου σε ανοιχτούς οινοποιητές. Τα σταφύλια υποβάλονται σε διαβροχή 3 ημερών πριν ξεκινήσει η αυθόρμητη ζύμωση. Μετά από ενα απαλό pigeage τα σταφύλια μένουν με τις φλούδες για 20 ημέρες. Στη συνέχεια μέσω της βαρύτητας το κρασί μεταφέρεται σε βαρέλι ενώ ότι μένει στη δεξαμενή πιέζεται σε στροφιλιά. Μηλογαλακτική ζύμωση στο βαρέλι, ελαφριά θείωση και ωρίμανση για 16 μήνες. Το κρασί εμφιαλώνεται αφιλτράριστο χωρίς καμία άλλη παρέμβαση.
-
Βαρέλια: Επιλέχθηκε ένας μικρός αριθμός βαρελιών, όλα από Βουργουνδία, μόνο από γαλλική δρυ. Σημαντικό είναι ότι κάθε κλώνος και τύπος εδάφους μικρο-οινοποιήθηκε σαν ξεχωριστή παρτίδα. Σε κάθε παρτίδα χρησιμοποιήθηκε ένας αλγόριθμος που έστησαν ώστε να κρατάνε δεδομένα σχετικά με το ποια βαρέλια αποδίδουν καλύτερα και πόσα καινούρια και πόσα μεταχειρισμένα βαρέλια χρησιμοποιούνται. Συνολικά, ο μέσος όρος το 2018 ήταν 45% νέα δρύινα βαρέλια 89% των 500 λίτρων και 11% δεξαμενές σε σχήμα αβγού.