Το Cabernet Sauvignon για το Cromas Gran Reserva έχει επιλεγεί από τους αμπελώνες που βρίσκονται στους πρόποδες της Santa Lucia, όπου επωφελούνται από τη βέλτιστη έκθεση και την ένταση φωτός. Η ιδιαίτερα ακραία αντίθεση μεταξύ της θερμοκρασίας ημέρας και νύχτας που παρατηρείται σε αυτούς τους αμπελώνες, ευνοεί τις συνθήκες για την αργή ωρίμανση της ποικιλίας, με την περίοδο μεταξύ του πλήρη σχηματισμού των καρπών και της ωρίμανσης να φτάνει πλήρως τις 75 ημέρες. Το Cabernet Sauvignon τρυγάται όψιμα, αφού τα φύλλα έχουν ήδη αλλάξει χρώμα, στην αρχή του φθινοπώρου.
Τα κρασιά Los Vascos παρασκευάζονται με την ίδια φροντίδα όπως τα Bordeaux Grand Crus. Τα σταφύλια παρακολουθούνται συστηματικά όταν φτάσουν στην ωρίμανση προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη ισορροπία μεταξύ της φαινολικής ωρίμανσης και της οξύτητας. Μετά από προσεκτική διαλογή και αφαίρεση, τα σταφύλια τοποθετούνται σε ανοξείδωτες δεξαμενές για ζύμωση. Η αντλία εξασφαλίζει απαλή εξαγωγή των τανινών. Μετά τη μηλογαλακτική ζύμωση, το 50% του κρασιού μεταφέρεται σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για περίοδο 12 μηνών.
Ρουμπινί χρώμα με garnet ανταύγειες. Έντονη μύτη, με κόκκινα φρούτα όπως κεράσια και δαμάσκηνα, συνοδευόμενα από νότες cassis, πικάντικες νότες γαρύφαλλου και κανέλας που πλαισιώνονται από καλά ενσωματωμένες νότες ξύλου και γραφίτη. Ο ουρανίσκος είναι έντονος, με ευχάριστο όγκο και οξύτητα. Έχει χαρακτηριστικές αλλά κομψές τανίνες που του δίνουν δομή και ζωντάνια. Ένα δομημένο και ισορροπημένο κρασί.