Λαμπερό κόκκινo χρώμα, με αντάυγειεις που υποδηλώνουν εξέλιξη στην φιάλη. Ωραία μύτη με στοιχεία τα ώριμα κεράσια, τα μπαχάρια και η δρυς. Κομψό στο στόμα, άρτια δομή με παρατεταμένη επίγευση ώριμων κόκκινων φρούτων και νότες βανίλιας.
Engertstein είναι το όνομα του τοπικού Cru. Φρούτο από επιλεγμένους αμπελώνες, με διαφορετικό κλωνικό υλικό και αυστηρά ελεγχόμενη απόδοση. Ζύμωση σε ανοιχτό βαρέλι για 4 εβδομάδες, με το 35% να είναι ολόκληρα τα τσαμπιά στη ζύμωση, ωρίμανση σε βαρέλια 1 - 3 χρήσεων και το 10% σε νέα βαρέλια μόνο για 16 μήνες. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο, χωρίς περαιτέρω φινίρισμα.