Στη μύτη αρκετά αρωματικό με έντονο το στοιχείο της μαρμελάδας. Κόκκινα μούρα, διακριτικές πράσινες νότες δίνοντας έναν ευχάριστο βοτανικό χαρακτήρα. Δέρμα, καπνιστό ζαμπόν, το οποίο μαλακώνει κατά την παραμονή στο ποτήρι. Αρκετά λουλουδάτο. Πολύ ενδιαφέρουσα παλέτα με στοιχεία φραγκοστάφυλου, βατόμουρου, βιολέτας. Και πάλι αυτή η υποψία πράσινου/φυτικού χαρακτήρα. Μέτριες τανίνες. Μακρά επίγευση, βοτανική με μια υποψία μούρων.
Το Merlot δείχνει να εγκλιματίζεται πολύ καλά στις νέες συνθήκες με τα θερμά καλοκαίρια λόγω της κλιματικής αλλαγής. Επιλεγμένα φρούτα, ζύμωση σε κλειστούς ζυμωτήρες Roto για καλύτερη εκχύλιση των φρούτων για 2 εβδομάδες, παλαίωση για 16 μήνες σε νέα και μεταχειρισμένα βαρέλια, εν μέρει (25%) Αμερικάνικης δρυός για μεγαλύτερη πολυπλοκότητα.