Το Condado de Oriza Reserva παράγεται από σταφύλια Tempranillo (Tinta del País) που επιλέγονται προσεκτικά από αμπέλια 20 ετών.
Σκούρο ερυθρό ρουμπινί με διακριτικές πορτοκαλί αποχρώσεις. Η μύτη προσφέρει ένα σύνθετο μπουκέτο από κεράσια και αποξηραμένα δαμάσκηνα σε συνδυασμό με βαλσαμικές και πικάντικες αλμυρές νότες. Αυτές αναμειγνύονται με γεύσεις μόκας, φρυγανιάς, καραμέλας και καπνού, καθώς και με έναν υπαινιγμό πιπεριού. Στο στόμα αντανακλά τη μύτη του με πρόσθετες νότες βοτάνων και δέρματος. Το κρασί παρουσιάζει έντονες, αλλά πολύ καλά ενσωματωμένες τανίνες, μέτρια οξύτητα και μακράς διάρκειας, βελούδινη επίγευση.
Τα σταφύλια επιλέγονται προσεκτικά και υποβάλλονται σε διαδικασία εκχύλισης για πέντε ημέρες. Η ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία (26-28 ºC) εγγυάται την επίτευξη της μέγιστης δυνατής έκφρασης της ποικιλίας. Στη συνέχεια, το κρασί παλαιώνει για 24 μήνες σε αμερικανικά και γαλλικά δρύινα βαρέλια πριν από την εμφιάλωση. Το κρασί ολοκληρώνει τη διαδικασία ωρίμανσης στη φιάλη, όπου παραμένει για 12 μήνες.