Βαθύ ρουμπινί με μωβ ανταύγειες. Αρώματα κόκκινων φρούτων όπως κερασιών και μούρων με νότες βανίλιας. Γεμάτο στόμα με καλής ποιότητας τανίνες και εξισορροπητική οξύτητα.
Γαστρονομικό κρασί με μεγάλη ευελιξία στους γευστικούς συνδυασμούς: κόκκινα κρέατα, ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες, πίτσες πλούσιες σε αλλαντικά, κίτρινα τυριά. Δυνατότητα παλαίωσης για 5 χρόνια.
Χειρωνακτικός τρύγος. Ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 25ºC. Εκχύλιση στέμφυλων για τουλάχιστον 15 ημέρες και ωρίμανση για 6 μήνες σε δρύινα βαρέλια.