Έντονο ερυθρό χρώμα, με φρέσκα αρώματα φρούτων όπως βατόμουρα και κεράσια. Στο στόμα εμφανίζονται νότες σοκολάτας και φρέσκου καβουρδισμένου καφέ, καθώς και γλυκιάς βανίλιας από τη μακρά ωριμανσή της στο βαρέλι. Ένα ζεστό και καλά ισορροπημένο κρασί, με απαλές τανίνες και μακριά επίγευση.
Τα σταφύλια επιλέγονται προσεκτικά στα μέσα Σεπτεμβρίου και αποξηραίνονται για περίπου 3 μήνες όπου τα τσαμπιά χάνουν περίπου το 25 - 30% του βάρους. Μετά το πάτημα στα μέσα Ιανουαρίου, αρχίζει η αλκοολική ζύμωση σε δεξαμενές από ατσάλι για περίπου 25 - 30 ημέρες σε ελεγχόμενη θερμοκρασία. Μηλογαλακτική ζύμωση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Ταιριάζει με ψητά κρέατα, κυνήγι και ώριμα κίτρινα τυριά.