Το Soave Classico αντιπροσωπεύει τη φρέσκια εκδοχή του Soave που η οικογένεια Pieropan διαθέτει στην αγορά από τις αρχές του 20ου αιώνα. Τα σταφύλια (85% Garganega και 15% Trebbiano Di Soave) προέρχονται από ιδιόκτητους αμπελώνες που βρίσκονται σε ηφαιστειογενή εδάφη, σε υψόμετρο 100-300 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας και καλλιεργούνται πιστοποιημένα βιολογικά.
Χειρωνακτικός τρύγος στα μέσα Σεπτέμβρη για το Trebbiano Di Soave και τον Οκτώβρη για τη Garganega. Επιλογή των σταφυλιών και ζύμωση σε τσιμεντένιες δεξαμενές με γυάλινη επένδυση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 16-18ºC. Παραμονή με τις φίνες οινολάσπες, εμφιάλωση και παραμονή για ένα μήνα στη φιάλη πριν τη διάθεση στην αγορά.