Το πιο πλούσιο και μεγάλης έντασης Brunello Di Montalcino του οινοποιείου, από αμπελώνα στην ανατολική πλευρά της ζώνης. Βαθύ ρουμπινί χρώμα. Μεγάλης έντασης και πολυπλοκότητας μύτη, με αρώματα από πορτοκάλι σαγκουίνι, βιολέτα, βρεγμένη γη, espresso και βαλσαμικά βότανα. Γεμάτο, κρεμώδες και μαλακό στο στόμα με μια νότα ορυκτής αλμύρας. Πολύ μεγάλης διάρκειας επίγευση. Ταιριάζει με πολύπλοκα πιάτα με βάση τα κόκκινα κρέατα και ώριμα τυριά.
Χειρωνακτικός τρύγος την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Ζύμωση με ιθαγενείς ζύμες και εκχύλιση για 50 ημέρες σε μεγάλα ανοιχτά δρύινα βαρέλια. Ωρίμανση 26 μήνες σε ξύλινα βαρέλια μεγάλης χωρητικότητας και στη συνέχεια 16 μήνες σε τσιμεντένιες δεξαμενές.