Πουθενά αλλού, όπως στην Χιλή η δύναμη της φύσης εκφράζεται μέσα από την ένταση του φωτός και μέσα από τη μεγαλοπρέπεια και την ποικιλία των χρωμάτων ποιυ συναντάς. Από τις μοναδικές κόκκινες αποχρώσεις των βουνών των Άνδεων μέχρι τον υπερθαλάσσιο ωκεανό, η Carmenère, η εμβληματική ποικιλία της Χιλής, έχει αιχμαλωτίσει το μέγεθος και την ωμότητα του περιβάλλοντός της. Οι συμπυκνωμένοι, σκούρο μωβ χυμοί της βρίσκονται συχνά σαν σημάδια μελανιού στα χέρια των καλλιεργητών της Los Vascos. Η αρωματική του παλέτα είναι τόσο ευρεία και γενναιόδωρη όσο και η ίδια η φύση, και ακόμη και 12 μήνες παλαίωσης σε δρύινα βαρέλια μόλις και μετά βίας καταφέρνουν να τη δαμάσουν!
Βαθύ χρώμα με μια πινελιά ρουμπινιού. Στη μύτη, το κρασί είναι ισορροπημένο και πολύπλοκο με πολλά επίπεδα αρωμάτων. μαύρα φρούτα όπως βατόμουρα ή ώριμα δαμάσκηνα, φρυγανισμένες νότες μοσχοκάρυδου, γραφίτη και το κλασικό ψημένο κόκκινο πιπέρι, χαρακτηριστικό της ποικιλίας. ¨Ενα Carmenère με μεγάλη πολυπλοκότητα στη μύτη, νεανικό αλλά ισορροπημένο ουρανίσκο και ευχάριστο φινίρισμα.