Ως αναμνηστικό των 10 χρόνων παρουσίας της 𝗗𝗕𝗥 𝗟𝗮𝗳𝗶𝘁𝗲 στην Χιλή, δημιουργήθηκε το «𝗴𝗿𝗮𝗻𝗱𝗲 𝗰𝘂𝘃é𝗲» Le Dix. Το Le Dix de Los Vascos προέρχεται από αμπέλια 70 ετών στο "El Fraile". Ιδιαίτερα πολύπλοκο, ισορροπημένο & κομψό ταυτόχρονα, με αισθητές τανίνες και αρώματα πολύ ώριμων φρούτων που τονίζονται από πικάντικες νότες κέδρου, δάφνης και ευκαλύπτου.
Το Le Dix κατασκευάζεται με τη μέγιστη προσοχή, όπως και τα Bordeaux Grands Crus. Τα σταφύλια επιλέγονται προσεκτικά και συγκομίζονται με το χέρι. Μετά την αφαίρεση του στελέχους, τοποθετούνται σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία για την αλκοολική ζύμωση. Κατά τη διάρκεια της διαβροχής εκτελείται ήπια άντληση μόνο όταν είναι απαραίτητο για μια ήπια εκχύλιση των τανινών και των χρωστικών ενώσεων. Η μηλογαλακτική ζύμωση γίνεται φυσικά σε δεξαμενές και στη συνέχεια το κρασί μεταφέρεται σε γαλλικά δρύινα βαρέλια που κατασκευάζονται από την Tonnellerie des Domaines στο Pauillac (60% νέα δρυς) για μια περίοδο 18 μηνών. Το κρασί αποκαλύψει την πολυπλοκότητά του με την περαιτέρω παλαίωση στην φιάλη. Δυνατότητα παλαίωσης σε ιδανικές συνθήκες, έως και δέκα χρόνια ή περισσότερο.
Το Le Dix έχει ένα όμορφο έντονο, φωτεινό, βαθύ κόκκινο χρώμα. Η μύτη είναι πολύπλοκη, με αρώματα μαύρου κερασιού, ώριμης φράουλας και δαμάσκηνου, με λεπτεπίλπετες νότες βελανιδιάς, κέδρου, γραφίτη και μαύρης σοκολάτας. Στο στόμα, αποκαλύπτει όλο του το μεγαλείο, με απαλές, ευδιάκριτες τανίνες και, χάρη στις δροσερές νύχτες στο Los Vascos, μια διακριτική οξύτητα να συνοδεύει αυτήν την ισορροπία.