Βαθύ πορφυρό χρώμα με ιδιαίτερη μεθυστική μύτη που θυμίζει αρώματα πικρής σοκολάτας. Μαλακές τανίνες που συμπληρώνουν τέλεια την απαλή γλυκιά γεύση των αζύμωτων σταφυλοσακχάρων και το καθιστούν ιδανικό απεριτίφ για οποιοδήποτε γούστο. Eπίγευση σχετικά μεγάλης διάρκειας.
Μετά τη διαλογή των υπερώριμων σταφυλιών, λιάζονται για μικρό χρονικό διάστημα. Ακολουθεί ο απορραγισμός και η παραμονή του γλεύκους με τις ρόγες μέχρι τη διακοπή της ζύμωσης, η οποία επέρχεται όταν ο οίνος φτάσει τον ακλοολικό τίτλο των 12% vol., όπου και γίνεται ο διαχωρισμός των ρογών από τον οίνο. Έπειτα ακολουθεί η παλαίωση του σε δρύινα γαλλικά βαρέλια για 12 μήνες.