Ποικιλία ελληνική, με διεθνή φήμη που έχει τις ρίζες της στη Νεμέα. Ζωηρό ρουμπινί χρώμα με ιώδη αποχρώσεις. Υψηλής έντασης αρώματα ζουμερών κόκκινων φρούτων, κερασιού και βύσσινου στην μύτη. Πολύπλοκο αλλά και φινετσάτο στο στόμα με φρουτώδη γεύση, πλούσιο όγκο, βελούδινες τανίνες και μακριά βουτυράτη επίγευση.
Χειρωνακτικός τρύγος και άμεση μεταφορά στο οινοποιείο σε μικρά τελάρα. Αποραγισμός και μεταφορά σε ανοξείδωτους οινοποιητές όπου πραγματοποιείται εκχύλιση και αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία.
Ποσοστό κρασιού (30%) υπόκειται σε μηλογαλακτική ζύμωση σε δεύτερης χρήσης γαλλικά δρύινα βαρέλια όπου και ωριμάζει για 9 μήνες. Το υπόλοιπο ποσοστό κρασιού (70%) παραμένει σε ανοξείδωτες δεξαμενές όπου και γίνεται το blend.