Χρώμα λαμπερό χρυσό. Ένας σύνθετος αρωματικός χαρακτήρας με νότες ροδάκινου, μέλι, βότανα και άνθη. Γεμάτο σώμα αρκετά ισορροπημένο λόγω της ζωηρής οξύτητας του, με σύνθετη παλέτα γεύσης παρόμοια με το αρωματικό προφίλ του και με μια απροσδόκητη μακρά επίγευση.
Συλλογή των σταφυλιών με το χέρι σε μικρά τελάρα και άμεση μεταφορά στο οινοποιείο. Ψύξη των σταφυλιών στους 8°C, προσεκτικός αποραγισμός και αυθόρμητη ζύμωση με τα στέμφυλα για 15 ημέρες, σε ελεγχόμενη θερμοκρασία. Πίεση και παραμονή με τις λάσπες του για έξι μήνες με συχνές αναδεύσεις. Η ’γυμνή αλήθεια’ του Σαββατιανού της Αττικής!